The masî, ku mirov ji bo xwarinê bi kar tînin, gelekî bikêr li ser taybetiyên berhemên xurekan. Ev pantry rast vîtamînan û mîneralên e, û bêyî wan, ku bedena mirovan nikare xebatê dike. Amadekar ji bo vê berhemê, em dikarin bi ewlehî li bendê ne bi tenê xwarinê tamxweş, lê her weha ji ber ku ew dê ji bedenê to de herî zêde bi kêrî bînin. Li ser çi cûreyê vîtamîna di masiyan de aþîtî û bi heman awayî ji bo axaftina li detail bêtir kêrhatî ye, da ku eşkere bû ku çima wisa taybetiyên exclusive û milkên, bêtir ji berhemeke din xwarin.
FEYDEYÊN MASÎ
in -Eger jî ku bi qurnazî ji wan kesên ku bi lehev bê xwarin gelek masiyên, li yek rengî û ronahiyê di şevê de hene ne. Bê guman, byword, aqil, lê tiştê ku liba e ku masî a berhema giranbiha, ku dihewîne, xebateke girîng phosphorus e. Ev piştgêriya hestiyên xurt û diranên, çêtir dîtiniyekê de. Lê ev ew e ku bi tenê element kêrhatî ne, li gor pêkhatina cîhêreng ên tundî û mîneralên dikarin